Zokniknikötés - zoknifonalak

2024. 03. 06. 21:13:26

Hogyan kössünk zoknit

 

avagy: nem is akkora kihívás 5 tűvel kötni

Először is tudnod kell, hogy a sokak számára valami egészen különleges dolognak számító zoknikötés sem bonyolultabb, mint pl. egy ún. pilótasapka megkötése. Leírásaink alapján már simakötéssel is egyedi zoknikat készíthetsz a változatos és különleges festésű Regia fonalakból.

 

2022. 09. 23. 11:47:42

Kössünk zoknit az egész családnak

A zoknikötés témát járjuk körbe. A meleg gyapjú zoknik, házi mamuszok már most jó szolgálatot tesznek a fűtési szezon előtt, jelentősen emelik a konfortérzetet a hideg padlón és az alacsonyabb szobahőmérsékleten, és persze a négy falon kívül is.
2022. 04. 01. 12:25:23

Megjelent a Kötött kedvenceink 2022-1 tavaszi kiadása!

 

A magazinban kezdők és haladók is találnak tudás szintjüknek megfelelő modelleket. 2022-es fonalújdonságokra tervezett modelleket sorakoztatunk fel. A magazin melegebb pulóvereket, kardigánokat tartalmaz kora tavszra az átmeneti időjárásra. Laza fiatalos tavaszi felsőket, kiegészítőket a tavasz melegebb napjaira, nyárra. Baba és gyermek kardigánokat, pulóvereket. Tavaszi-nyári zoknikat haladó zoknikötőknek. Ráadás horgolt nyuszifüles kosárka Húsvétra.

2021. 10. 01. 08:50:59

Kössünk zoknit ajándékba!

Egy jó meleg kézzel kötött zokni nem csak a lábakat de a szíveket is melengeti. Lehet vidám, színes, klasszikus vagy bohókás, de az igazi értéke, hogy szeretettel készült.

Nagyon praktikus és hasznos is lehet hiszen rugalmas, varrás nélkül készül nem szorítja el a lábakat és egyedi méretezéssel is elkészíthető beteg, deformált lábakra.

2020. 12. 05. 00:00:00

Megjelent a Kötött Kedvenceink 2020-6 TÉLI száma

Közismert a kézimunkázás jótékony hatása a lelki és szellemi egészségünkre. Mindenkit – aki csak teheti – arra bíztatok, hogy kézimunkázzon, legyen kezdő, újrakezdő vagy haladó. A magazinunk téli számát is úgy állítottuk össze, hogy a kezdőknek is meghozza a kedvét a kézimunkázáshoz, és a haladók is találjanak kihívásokat. Így megtalálhatóak benne az egyszerű, minimál stílusú darabok, színes kiegészítők a kezdőknek, időhiányban szenvedőknek. Csavart minták és csipkeminta mellett a Fair Isle és norvégminták színesítik a kínálatot a haladóknak és fejlődni vágyóknak. Klasszikus fazonok férfiaknak, babáknak. Zokni modellek kezdő és haladó zoknikötőknek. Jó egészséget és áldott ünnepeket kívánok minden kedves olvasónknak! Gyöngyvér a Fonalparadicsomból

2020. 01. 25. 12:14:35

Megjelent a Kötött Kedvenceink 2020 tavaszváró első lapszáma!

 

Modellek minden korosztálynak, Férfi, női, baba és gyermek modellek az átmeneti időszakra, tavaszra. Zokni alapmodellek és extra modellek gyakorlott zoknikötőknek Regia zoknifonal mérettáblázattal. Kiegészítők, lakáskiegészítők tapestry horgolással. Minták, kötött párna modellek Gyöngyvér ajánlásával.

2019. 11. 02. 00:00:00

Kössünk zoknikat Karácsonyra!

Ha már megy a zoknikötés egy igazán élvezetes projekt lesz Karácsonyra. Készíts mintás ünnepi zoknikat az egész családnak! 

A leírások elérhetőek a Kötött kedvenceink magazin 2018/6-os számában. Kattints a részletekért!

2019. 04. 16. 21:09:11

Mekkora zoknit tudok kötni egy gombolyag zoknifonalból?

Mivel a zoknikötésnek nincs hagyománya nálunk, igencsak nagy a káosz a fejekben a zoknikötés körül. A zoknifonalak sem annyira közismertek.

A fonalparadicsomban óriási zoknifonal kínálat található csak választani nehéz! Vágjunk bele, lássuk milyen szempontok alapján érdemes zoknifonalat választani és mennyi fonalra van szükséged egy adott méretű zoknihoz.

2019. 01. 15. 12:04:06

Színes összefoglaló a zoknifonalakról

Amikor felteszem a fonaltudós szemüvegemet, és így kezdem el osztályozni a zoknifonalakat, akkor mindig pontosan oda jutok, amelyet most a webshopban is mutat. A fonal technikai paramétereit veszem górcső alá, és ezért landolnak az egyszerű, 3-4-6-8 szálas bontás alapján a fejlécben. Ezek egyúttal a fonal vastagságát is jelölik, amely azért remek kiindulási alap, amikor azon gondolkozol, hogy bakancsba való, meleg, vastag zoknit szeretnél, vagy vékony, melegebb időben, félcipőben is viselhetőt.

 

2018. 10. 17. 00:00:00

A pasik imádják a kézzel kötött zoknit!

A szerda a pasiknak szól, vagyis a zoknikötőknek, a zoknikötésről, zokni férfiaknak.

Tapasztaltad, hogy a pasik imádják a kézzel kötött zoknikat, nem lehet leszedni róluk.