Elállási nyilatkozat

 

Mint fogyasztó jogodban áll akár indoklás nélkül elállni a vásárlástól.

Ennek jogi feltételeiről kérlek tájékozódj a webáruház ASZF -ében valamint ajánlom figyelmedbe a Fogyasztóbarát közérthető képes fogyasztói tájékoztatóját.

Tisztelettel kérlek, hogy mindig  még a vásárlás megkezdése előtt tájékozódj a vásárlási feltételekről. A félreértések elkerülése végett kérlek, olvasd végig figyelmesen a vásárlási feltételeket! Tapasztalatom szerint a legtöbb elállás tájékozatlan vásárlásból, figyelmetlenségből ered. A tájékoztató több ponton is további részletekbe menő tájékoztatáshoz vezető linkeket tartalmaz.

A vásárlás, kizárólag a vásárlási feltételek elfogadásával jöhet létre, a vásárlási feltételek akkor is kötelező érvényűek, ha elfogadását megelőzően nem olvastad el a vásárlási feltételeket. A vásárlási feltételeket úgy igyekeztünk kialakítani, hogy azok maximálisan szolgálják a vevői igényeket, érdekeket.

Az alábbiakban találod az Elállási nyilatkozat mintát. Kérlek saját érdekeidet szem előtt tartva az Általános Szerződési Feltételekben (ASZF) , más néven  Vásárlási feltételek leírt módon és feltételek szerint járj el.

Tájékoztass minket írásban elektronikus úton az elállási szándékodról melyet mi írásban visszaigazolunk, majd lehetőleg nyomtatott vagy kézzel megírt formában is  mellékeld a nyilatkozatot a visszaküldött áruhoz.

A hatékony ügymenet érdekében:

  • fogalmazd meg pontosan mit szeretnél, ( például visszaadni az árut vagy becserélni amennyiben mód van rá, esetleg levásárolni az értékét)
  • hivatkozz a rendelésszámra (a legtutibb azonosító)
  • használd a termék azonosítókat és pontos megnevezésüket. (minden szükséges információt megtalálsz a rendelésvisszaigazoláson)
  • szükség esetén add meg a bankszámlaszámod és számlavezető bankod adatait ahova utalhatjuk az áru ellenértékét.

Minden esetben a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy az elállási jogát előírás szerűen gyakorolta, ezért is fontos és érdeked írásban kommunikálni.

A Fonalparadicsom webáruház mindig korrektül jár el vásárlóival szemben, kérlek légy Te is korrekt!

Ide kattintva letöltheted az elállási nyilatkozatot!