A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü
Most éppen itt jársz: > >

Ajánló

Aktualitások, ajánlások, termékek, programok, lehetőségek...
2019. 04. 30. 19:22:35
Az év mintája 2019 pályázat

Idén is nagyszabású közös kötés indul a Kössünk lányok és Fonalparadicsom támogatásával.

A pályázaton a már megkötött munkák is indulhatnak ammenyiben megfelelnek az alábbi négy kritériumnak:

  • A pályaműnek tartalmaznia kell a rövidített soros technikát
  • Fonalparadicsomos fonalból készült,
  • befejezésre került a pályázat leadási határidőig,
  • más pályázaton még nem szerepelt.

 

2019. 04. 23. 11:28:25
A hibásan saccolt fonalmennyiség két módon okozhat bosszúságot: hiányzó, vagy feleslegessé vált gombolyagok keletkeznek
Még egy fél kellene, hogy befejezzem, jaj, csak elég legyen. Ó, hát meg kellett bontanom az új gombócot: egyharmada el is fogyott, de mire lesz így elég a maradék?
2019. 04. 16. 21:09:11
Mekkora zoknit tudok kötni egy gombolyag zoknifonalból?

Mivel a zoknikötésnek nincs hagyománya nálunk, igencsak nagy a káosz a fejekben a zoknikötés körül. A zoknifonalak sem annyira közismertek.

A fonalparadicsomban óriási zoknifonal kínálat található csak választani nehéz! Vágjunk bele, lássuk milyen szempontok alapján érdemes zoknifonalat választani és mennyi fonalra van szükséged egy adott méretű zoknihoz.

2019. 04. 14. 11:43:50
Mennyi fonalat vegyek a babaholmikhoz?

Mi fonalimádók tudjuk, hogy fonalból soha nem elég! :) De hogy egy egy holmi elkészítéséhez mennyi fonalra van szükség sokszor fogas kérdés! Ha gyakorlott kézimunkázó vagy a segítségedre lesz a sok évnyi tapasztalat, ugyan akkor a baba holmiknál, más szempontokat is figyelembe kell venni a fonalválasztáshoz. Ebben a bejegyzésben abban segítek neked merre indulj el, hogy a megfelelő fonalat válazd és hozzávetőlegesen meg tudd határozni a szükséges fonalmennyiséget.

2019. 04. 11. 12:14:36
Mi mit jelent a fonal cimkéjén?!

 

Mindig fáj a szívem amikor olyan problémákkal találkozom ami megelőzhető lett volna! Kevés fonalat vettem, nem ilyennek képzeltem el a fotó alapján, tönkre ment a munkám az első mosásnál és még sorolhatnám. Megelőzhető lett volna, hogy hogyan?  Olvasd tovább a cikket!

2019. 04. 09. 14:25:28
Mit lehet tenni azért, hogy a kötött holmik megtartsák a színüket!

Hogy mit lehet tenni azért, hogy a kézzel kötött holmik évekig megtartsák a formájukat, erről már írtam, de lássuk mit tehetünk a színek megörzéséért, fékentartásáért!

Most nem a hiper szuper színvédő mosószerekről szeretnék írni, nem is a színvédő kendőkről, hanem elsősorban a kézimunkák szempontjából a színes fonalak kombinálásából eredő kérdésekről és az így készült holmik tisztításáról.

Szerencsés helyzetben vagy, ha már jól ismered a fonalat vagy megvan a fonal cimkéje ugyanis a sok kézimunkázóknak szóló hasznos paraméter mellett kezelési útmutatót is találsz rajta!

2019. 04. 09. 13:17:13
Kinyúlt kötött pulóver? Hogyan kerüld el?

„Csak kifordítottam, bedobtam a mosógépbe, és amikor a program lejárt, teregetés közben vettem csak észre, hogy teljesen tönkrement. Odalett több heti munkám eredménye, kárba veszett az értékes fonal. Egyetlen mosással tönkretettem volna?"

Hallottál már ilyen szomorú történetet? A kihívás, ami az elkezdett munkák befejezéséről szól meglepő módon sok ilyen sztorit is előhozott, amelyek a kötött ruhadarabok hosszú életére hívják fel a figyelmet. Mindig fáj a szívem, mert tudom, hogy megelőzhető lett volna.

 

2019. 04. 02. 17:02:34
Adj neki egy utolsó esélyt, félbemaradt munkákról röviden.

 

A félbemaradt munkákról nem szívesen beszélünk, ez többnyire egy csalódás mellékterméke. Felszedted a szemeket, megvan pár sor, de valamiért mégis félreteszed. Majdnem a finisbe értél és érzed, hogy valami nem ok de még nem tudod mi az. Talán majd később.., de végül nem folytatod tovább. És itt most nem az időhiányról van szó, azzal mindannyian küzdünk, mégis vannak dolgok amire könnyebben találunk időt és van amire nem. 

2019. 03. 26. 15:00:48
A cukorfalat babaruha kollekció megszületett

Ha vannak gyerekeid, akkor tudod, hogy kicsi babaként nincs fontosabb a kényelemnél. Egy szúrós anyag, éles varrás, feszülő szabásvonal a gyerekek egész napját tönkre teheti, nem éri meg ezt kockáztatni. Ezeket a darabokat aztán önkéntelenül is a szekrény mélyén rejtegetjük, és ritkán jutnak csak el az öltöztetésig.

2019. 03. 19. 10:04:01
Imádnivaló pici holmik, mégis sok ellentmondás övezi a fonalból készült babaruhákat: kényes anyag, óvatosan kell bánni vele, elvesztheti a tartását, és így tovább. Ezek többsége azonban csak hiedelem, egy olyan régi korszak fonalai alapján, amikor még a babafonalak nem is léteztek.