A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü

Zoknikötő Workshopok Gyöngyvérrel

Zoknikötő Workshopok Gyöngyvérrel

Szeptember- Október hónapban négy időpontot kínálok nektek zoknikötő workshopra, kettőt Budapesten a BEM 6-ban, kettőt pedig Csobánkán a Fonalparadicsom klubban. Szombatonként Délután 14-18 óráig. Ha már tudsz kötni, ha már érdekel a zoknikötés de nem tudod, hogy kezdj neki, elképzelésed sincsen, hogy lesz sarka a zokninak, mihez kezdj öt tűvel, mire jó az arasznyi körkötőtű és egyéb érdekességek akkor ez a foglalkozás pont neked való. Érdekel? Olvass tovább!

 

A foglalkozás célja 

A foglalkozás célja, hogy átfogó képet kapj a kézzel kötött zoknik előnyeiről, típusairól, megismerd az alap technikákat és önállóan tudj dolgozni a mérettáblázatok, leírások alapján, akár egyedi modelleket is összeállítva a megszerzett tudás alapján.

 

A workshop menete

Bevezető, hozzávalók, anyagok, eszközök

Technikák, klasszíkus zokni típusok

  • egyenes sarok
  • bumeráng sarok
  • fentről kezdvett zokni
  • orránál kezdett zokni

Hogyan  tervezzünk zoknit, méretezés, alapok

  • kézzel kötött zokni modell leírások értelmezése,
  • mérettáblázatok használata
  • minták integrálása zoknikötésbe

 

Mire lesz szükséged

Gyakorlatias megközelítés, a nap folyamán lesz idő a gyakorlásra, körkötés öt tűvel, sarok kialakítása, orr kialakítása, mindenki saját tempójában tud haladni.

Készíthetsz saját jegyzeteket, de a technikák, modell leírások, mérettáblázatok online is elérhetőek,bizonyos anyagokat nyomtatott fomában is megkapsz. 

A gyakorláshoz zoknikötő tűre és bármilyen rugalmas, világos színű, közép vastag fonalra lesz szükséged.

A Fonalparadicsom webáruházból beszerezhetsz mindent ami a zoknikötéshez szükséges, előrendelést adhatsz le személyes átvétellel és viszem a foglalkozásra a megrendelt csomagot, illetve Csobánkán a Fonalparadicsom klubban a helyszínen is van lehetőséged vásárolni.

Mindenképpen érdemesebb a frissen szerzett ismeretek alapján választani.

 

Helyszín és időpont

 

Budapesten

Szombaton Október 7-én és Október 21-én, 14-18 óra között a BEM 6 Budavári Művelődési Házban a Panoráma teremben

Budapest Bem rkp. 6.  (szombaton a parkolás ingyenes)

 

Csobánkán

Szombaton Szeptember 23-án (minden hely elkelt) és 30-án, 14-18 óra között a Fonalparadicsom Klubban Csobánkán

2014 Csobánka Fő út 81 Láry Fáry épület (parkolási lehetőség az udvarban, buszmegálló a ház előtt Üdülők utja megálló)

 

A foglalkozást Erdei Gyöngyvér tartja

06-20-3337503

 

Gyakran ismételt kérdések

Nem tudok kötni én mehetek?

Sajnos nem, a tanfolyam intenziv és biztos kötés tudásra épül.. Viszont ajánlom figyelmedbe tanszobáinkat ahol nulláról is elkezdhetsz tanulni, vagy meglévő tudásodat korrepetálom.

Én is meg tudom tanulni?

A zoknikötés fortélyairól alapjairol minden információ már most a rendelkezésedre áll a Kössünk lányok weboldalán, autodidakta módon is elsajátíthatod. Az intenzív tanfolyamot azoknak ajánlom akiknek nincs türelmük, idejük, önállóan kisérletezgetni, nem boldogulnak a leírásokkal, jobb szeretnek személyesen tanulni.

Elég ennyi idő hogy megtanuljak zoknit kötni?

Az intenzív tanfolyamon a lényegi kérdésekre fókuszálunk, alap lépéseket gyakoroljuk. Több félét is, így eldöntheted melyik inkább a neked való. Mint mindenhez, a zoknikötéshez is sok gyakorlásra van szükség a rutin megszerzéséhez, ezt önállóan otthon is megszerezheted saját életritmusod szerint, illetve tanszobákon és egyéb csoportos foglalkozásokon lehetőséged van a későbbiekben is segítséget kérni.

Mikor lesz még intenzív zoknikötő tanfolyam?

Idén már nem tervezek újabb zoknikötő tanfolyamot tartani, de más kiscsoportos foglalkozásokon lehetőséged lesz akár zoknikötés is tanulni, vagy tanszobán korrepetálást kérni.

Hova menjek Csobánkára vagy Budapestre?

Csobánka Budapest vonzáskörzetében található, Szentendrei hévvel, egy átszállással Pomázon a helyi buszra amely a ház előtt tesz le megközelithető, vagy autóval parkolási lehetőség az udvarban. Előnye hogy saját telephelyen minden eszköz és alapanyag kínálat is rendelkezésre áll a Fonalparadicsom Klubban.

A BEM 6 művelődési ház Budapesten az I. kerületben található a Vár alatt a Lánchíd lábánál a Bem rakparton, tömegközlekedéssel minden irányból megközelíthető, gépkocsival a parkolás szombaton a közelben megoldható, a parkolás szombaton  ingyenes. A művelődési házban bérelt teremben lesz a foglalkozás, csak a szükséges tananyagok állnak rendelkezésre, illetve előrendelt csomagokat a helyszínre tudom szállítani. (nem áll rendelkezésre a Fonalparadicsom teljes kínálata mint a bemutatóteremben)

Van még kérdésed? Irj nekem gyongyver@kossunklanyok.hu e-mail címre, vagy hívj a 06 20 333 7503.-as mobilszámon.

 

Vedd meg a helyed még most!

Tartalomhoz tartozó címkék: Zokniknikötés - zoknifonalak