A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü
Most éppen itt jársz: > Kezdőlap >

Tudástár

Tudástár

A tudás nagy kincs! Jó ha tudod mit hogyan! Mit hol találsz! Az általatok leggyakrabban feltett kérdések alapján épül a tudástár.

 

A hármasszabály a kézimunkázás világában

A kezdő szemszám kiszámítása sokaknak okoz fejtörést. Találgatás és bontás helyett sokkal kifizetődőbb a számítás. Az egyszerű hármaszsabály nagyon sok kérdésre segít megadni a választ. Az egyenes és a fordított arányosság hetedik osztályos matematikai tananyag. Olvass tovább ha érdekel:

 

Mix & knit avagy hogyan mixeld a fonalakat

A Mix & Knit irányzat lényege, hogy a modelleket többféle ugyan azon szálvastagságú fonalból készítsd el, kombinálva a legkülönfélébb alapanyagú és festésű fonalakat, a kombinációk száma szinte végtelen csak a fantáziád szabhat határt. Azért pár dologra érdemes odafigyelni! 

Minden modell leírásra vonatkozó tudnivalók, rövidítések, mérettáblázatok

 

A legtöbb modell leírás a Kötött kedvenceink magazinban is megjelent, mellékeljük a minden modell leírásra vonatkozó tudnivalókat, rövidítéseket és alap mérettáblázatokat. Minden Kötött kedvenceink lapszámban is megtalálható.

A mintarajzokhoz jelmagyarázatot is feltüntetünk a letölthető leírásokban, de az alap, általános jelzések, rövidítések nem szerepelnek minden egyes leírásban.

A modellek adott fonalból, adott méretben készíthetőek el a leírt munkafolyamatokat követve. Az egyéni méretek ettől eltérőek lehetnek, a munkafolyamatok alapján egyéni méretre igazítva is elkészíthetjük az egyes darabokat.

Mi mit jelent a fonal cimkéjén?!

 

Mindig fáj a szívem amikor olyan problémákkal találkozom ami megelőzhető lett volna! Kevés fonalat vettem, nem ilyennek képzeltem el a fotó alapján, tönkre ment a munkám az első mosásnál és még sorolhatnám. Megelőzhető lett volna, hogy hogyan?  Olvasd tovább a cikket!

Mit lehet tenni azért, hogy a kötött holmik megtartsák a színüket!

Hogy mit lehet tenni azért, hogy a kézzel kötött holmik évekig megtartsák a formájukat, erről már írtam, de lássuk mit tehetünk a színek megörzéséért, fékentartásáért!

Most nem a hiper szuper színvédő mosószerekről szeretnék írni, nem is a színvédő kendőkről, hanem elsősorban a kézimunkák szempontjából a színes fonalak kombinálásából eredő kérdésekről és az így készült holmik tisztításáról.

Szerencsés helyzetben vagy, ha már jól ismered a fonalat vagy megvan a fonal cimkéje ugyanis a sok kézimunkázóknak szóló hasznos paraméter mellett kezelési útmutatót is találsz rajta!

Hogyan kérhetem az ajándékot a vásárláshoz?

Ha egy terméknél megjelenik az ajándék ikon , akkor a termék megvásárlásával ajándékra vagy jogosult.

Egy vásárlásnál egy ajándékot tudsz érvényesíteni!

Mérettáblázat babalábra

Az utóbbi években úgy érzem sikerült legyőznünk azt a csendes ellenállást, amelyet korábban a zoknikötés váltott ki, még profi, sokat látott (és kötött) kézimunkázók körében is! Az apró zoknitűk, és a sarok technikailag magasra teszi a lécet, de az egyes lépések megismerésével, és gyakorlásával Te is könnyen meg tudod ugrani!

Pinterest mint inspirációs forrás!

Ismét belevetettem magam a Pinterestbe!

Létrehoztam a Fonalparadicsomnak is egy saját gyűjteményt, ahol az általatok alkotott szépségeket is bemutatom.

Mekkora az akkora? Avagy hogyan méretezzük a sapkákat

Aktuális kérdés, mekkora sapkát kössek? Sokaknak igazi kíhívás a méretezés, főleg ha még az elérni kívánt méret is rejtély számunkra.

A kötött holmiknál különösen a sapkáknál, zokniknál nem mindegy a méretezés, egy két szemmel már méretet ugorhatunk. 

Készítettem egy segéd táblázatot a sapkák méretezéséhez csecsemőtől-felnőtt korig.

Hogy mit gondolok igazán a méretekről, olvass tovább és megtudod.