A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü
Most éppen itt jársz: > Kezdőlap >

Tudástár

Tudástár

A tudás nagy kincs! Jó ha tudod mit hogyan! Mit hol találsz! Az általatok leggyakrabban feltett kérdések alapján épül a tudástár.

 

Mix & knit avagy hogyan mixeld a fonalakat

A Mix & Knit irányzat lényege, hogy a modelleket többféle ugyan azon szálvastagságú fonalból készítsd el, kombinálva a legkülönfélébb alapanyagú és festésű fonalakat, a kombinációk száma szinte végtelen csak a fantáziád szabhat határt. Azért pár dologra érdemes odafigyelni! 

Mi mit jelent a fonal cimkéjén?!

 

Mindig fáj a szívem amikor olyan problémákkal találkozom ami megelőzhető lett volna! Kevés fonalat vettem, nem ilyennek képzeltem el a fotó alapján, tönkre ment a munkám az első mosásnál és még sorolhatnám. Megelőzhető lett volna, hogy hogyan?  Olvasd tovább a cikket!

Mit lehet tenni azért, hogy a kötött holmik megtartsák a színüket!

Hogy mit lehet tenni azért, hogy a kézzel kötött holmik évekig megtartsák a formájukat, erről már írtam, de lássuk mit tehetünk a színek megörzéséért, fékentartásáért!

Most nem a hiper szuper színvédő mosószerekről szeretnék írni, nem is a színvédő kendőkről, hanem elsősorban a kézimunkák szempontjából a színes fonalak kombinálásából eredő kérdésekről és az így készült holmik tisztításáról.

Szerencsés helyzetben vagy, ha már jól ismered a fonalat vagy megvan a fonal cimkéje ugyanis a sok kézimunkázóknak szóló hasznos paraméter mellett kezelési útmutatót is találsz rajta!

Hogyan kérhetem az ajándékot a vásárláshoz?

Ha egy terméknél megjelenik az ajándék ikon , akkor a termék megvásárlásával ajándékra vagy jogosult.

Egy vásárlásnál egy ajándékot tudsz érvényesíteni!

Mérettáblázat babalábra

Az utóbbi években úgy érzem sikerült legyőznünk azt a csendes ellenállást, amelyet korábban a zoknikötés váltott ki, még profi, sokat látott (és kötött) kézimunkázók körében is! Az apró zoknitűk, és a sarok technikailag magasra teszi a lécet, de az egyes lépések megismerésével, és gyakorlásával Te is könnyen meg tudod ugrani!

Pinterest mint inspirációs forrás!

Ismét belevetettem magam a Pinterestbe!

Létrehoztam a Fonalparadicsomnak is egy saját gyűjteményt, ahol az általatok alkotott szépségeket is bemutatom.

Mekkora az akkora? Avagy hogyan méretezzük a sapkákat

Aktuális kérdés, mekkora sapkát kössek? Sokaknak igazi kíhívás a méretezés, főleg ha még az elérni kívánt méret is rejtély számunkra.

A kötött holmiknál különösen a sapkáknál, zokniknál nem mindegy a méretezés, egy két szemmel már méretet ugorhatunk. 

Készítettem egy segéd táblázatot a sapkák méretezéséhez csecsemőtől-felnőtt korig.

Hogy mit gondolok igazán a méretekről, olvass tovább és megtudod.

Zseb ASZF avagy vásárlási feltételek röviden.

Tisztelettel kérlek, hogy mindig  még a vásárlás megkezdése előtt tájékozódj a vásárlási feltételekrőlA félreértések elkerülése végett kérlek, olvasd végig figyelmesen a teljes vásárlási feltételeket! Nézd meg a termék paramétereit!

Vásárlás előtt olvasd el a termékleírásokat, vásárlói értékeléseket, tájékozódj a termékről még vásárlás előtt. Tapasztalatom szerint a legtöbb elállás tájékozatlan vásárlásból, figyelmetlenségből ered. Ha egyedi igényeid lennének, vásárlás előtt érdeklődj. A megjegyzés rovat nem a vásárlási feltételek felülbírálására való! :) 

Olvass tovább...

Ismerkednél a kötéssel?

Anno otthon az anyukáktól, nagymamáktól, vagy az iskolai háztartástan órákon mindenki elsajátíthatta a kötés alapjait.

A fonal, és a kötött ruhadarabok, lakáskiegészítők az elmúlt években ismét reneszánszukat élik, viszont egyre kevesebben vannak, akik maguk is tudnak alkotni ebből az izgalmas alapanyagból. 

Ha egyelőre számodra is rejtély még, hogyan lesz egyetlen szálból 2 hegyes tű segítségével egy sál, vagy egy csodaszép strandruha ne aggódj! Jó helyen jársz!

(Ha még nem ismernél: Szia, én Erdei Gyöngyvér vagyok a Fonalparadicsom webáruház, és a Kössünk lányok mozgalom alapítója.)

Oldalaimmal az a célom, hogy a fiatalabb és idősebb generációval is megismertessem a kézimunka szeretetét