A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába. Megértettem
Termékek Menü
0
Most éppen itt jársz: > >

Tudástár

A tudás nagy kincs! Jó ha tudod mit hogyan! Mit hol találsz! Az általatok leggyakrabban feltett kérdések alapján épül a tudástár.

 

Mekkora az akkora? Avagy hogyan méretezzük a sapkákat

Aktuális kérdés, mekkora sapkát kössek? Sokaknak igazi kíhívás a méretezés, főleg ha még az elérni kívánt méret is rejtély számunkra.

A kötött holmiknál különösen a sapkáknál, zokniknál nem mindegy a méretezés, egy két szemmel már méretet ugorhatunk. 

Készítettem egy segéd táblázatot a sapkák méretezéséhez csecsemőtől-felnőtt korig.

Hogy mit gondolok igazán a méretekről, olvass tovább és megtudod.

Zseb ASZF avagy vásárlási feltételek röviden.

Tisztelettel kérlek, hogy mindig  még a vásárlás megkezdése előtt tájékozódj a vásárlási feltételekrőlA félreértések elkerülése végett kérlek, olvasd végig figyelmesen a teljes vásárlási feltételeket! Nézd meg a termék paramétereit!

Vásárlás előtt olvasd el a termékleírásokat, vásárlói értékeléseket, tájékozódj a termékről még vásárlás előtt. Tapasztalatom szerint a legtöbb elállás tájékozatlan vásárlásból, figyelmetlenségből ered. Ha egyedi igényeid lennének, vásárlás előtt érdeklődj. A megjegyzés rovat nem a vásárlási feltételek felülbírálására való! :) 

Olvass tovább...

Ismerkednél a kötéssel?

Anno otthon az anyukáktól, nagymamáktól, vagy az iskolai háztartástan órákon mindenki elsajátíthatta a kötés alapjait.

A fonal, és a kötött ruhadarabok, lakáskiegészítők az elmúlt években ismét reneszánszukat élik, viszont egyre kevesebben vannak, akik maguk is tudnak alkotni ebből az izgalmas alapanyagból. 

Ha egyelőre számodra is rejtély még, hogyan lesz egyetlen szálból 2 hegyes tű segítségével egy sál, vagy egy csodaszép strandruha ne aggódj! Jó helyen jársz!

(Ha még nem ismernél: Szia, én Erdei Gyöngyvér vagyok a Fonalparadicsom webáruház, és a Kössünk lányok mozgalom alapítója.)

Oldalaimmal az a célom, hogy a fiatalabb és idősebb generációval is megismertessem a kézimunka szeretetét

Ismerkednél a fonalakkal?

Legtöbben mielőtt belevágnának és megpróbálnák feltérképezni a fonalakban és a kötésben rejtőzködő lehetőségeket, inkább visszahátrálnak. Mondván: „Ez egy nagyon bonyolult hobbi, biztosan nem tudom megcsinálni!” Megértem, hiszen eszméletlen kínálatban kell kiismerned magad.

Nekem az a legfőbb célom, hogy ezt a gondolatot elhessegessem a fejedből és megmutassam Neked a kézimunkázás szépségét!

A Fonalparadicsomot és a Kössünk Lányok oldalamat is ennek tükrében építettem fel.

Hiszen nemcsak magadnak tudsz vele örömet szerezni, hanem szeretteidnek is és a rohanós hétköznapokban is kellemes kikapcsolódást nyújt.

Ne izgulj, végig fogni fogom a kezed, míg végül Te is rádöbbensz, mire is vagy képes a kötőtűk és a fonalak segítségével kreálni.

Hogyan válassz fonalat babaholmikhoz?

A családban a legnagyobb öröm egy babóca érkezése. ... és persze az egyik legnagyobb kihívás is.

A babák érzékeny, puha kis bőréhez rendkívül puha, mégis strapabíró fonalat kell választani, akár rugdalózót, akár játékot, akár babatakarót szeretnél készíteni neki.

Te használod ezeket a kifejezéseket?

Az internet megannyi lehetőséget biztosít számunkra és nagyon könnyű szinte mindenről azonnal értesülni. Nagyon örülök, hogy már Te is felfedezted ennek az előnyeit és itt vagy az oldalamon.

 A minap gondolkodtam azon, hogy mennyi helyről lehet kreatív ötletet meríteni és, hogy milyen sok ember osztja meg egymással a saját készítésű holmijait. 

Hamarosan itt a március, és jönnek az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc megemlékezései. Erre az alkalomra szinte mindenki kitűz egy kokárdát (szalagrózsát), de nem mindegy, hogy milyet!
Kössünk sapkát! Azt gondolná az ember lánya, hogy sapkát kötni mindenki tud aki kicsit is konyit a kötéshez! Hát én nem ezt tapasztaltam! Egy szép formás sapka elkészítéséhez kell egy kis technikai tudás is. És ennél még nagyobb kihívás olyan sapkát készíteni amit szívesen is hordanak! Nem kell a gyerekre ráimádkozni minden egyes alkalommal! 
Száránál kezdett zokni egyenes sarokkal

Egy kis támpont, hány szemre kezd a zoknit, milyen arányban legyenek a kezdő szemek és szaporított szemek a zokni orránál, sarkánál. Nagy segítségedre lesz a táblázat, ha már ismered az alap fogásokat. A táblázatok a száránál kezdett zoknikötés menete szerint vannak összeállítva egyenes sarokkal fonalvastagságonként. Schachenmayr  Regia 3-4-6-8 szállas fonalakra.

Száránál kezdett zokni bumeráng sarokkal Egy kis támpont, hány szemre kezd a zoknit, milyen arányban legyenek a kezdő szemek és szaporított szemek a zokni orránál, sarkánál. Nagy segítségedre lesz a táblázat, ha már ismered az alap fogásokat. A táblázatok a száránál kezdett zoknikötés menete szerint vannak összeállítva fonalvastagságonként Schachenmayr Regia 3-4-6-8 szállas fonalakra.