A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü
Most éppen itt jársz: > Kezdőlap >

Kössünk sapkát!

Kössünk sapkát!

Kössünk sapkát! Azt gondolná az ember lánya, hogy sapkát kötni mindenki tud aki kicsit is konyit a kötéshez! Hát én nem ezt tapasztaltam! Egy szép formás sapka elkészítéséhez kell egy kis technikai tudás is. És ennél még nagyobb kihívás olyan sapkát készíteni amit szívesen is hordanak! Nem kell a gyerekre ráimádkozni minden egyes alkalommal! 

 

Hogy kezdj neki a sapka kötésnek?

Ami elengedhetetlen kellék a sapka készítéshez az a jól megválasztott fonal és a hozzá illő jó "szerszám". És nem árt, ha egy kis technikával is fel vagy vértezve.

A fonalválasztás fő szempontja az alapanyag választás legyen, kinek milyen célra, milyen évszakra lesz a sapka. Csak másodlagos a fonal színének, festésénk a választása. A babáknak csakis a finom baba fonalak közül választunk sapkához is alapanyagot, felnőtteknél csak a fantáziánk szab határt a választásnál, javaslom kezdj a sapka fonalakkal. 

A tavalyi év slágere a LUMIO fényvisszaverős fonalak voltak, egész családok ragyogtak Lumió sapkákban! :) Ha nem szeretnél lemaradni igyekezned kell, limitált a rendelkezésre álló lumió fonal készlet!

A megfelelő eszköz kiválasztása a fonalválasztás után következik, tűméretet a fonalhoz választunk, a leírás fülön megtaláljuk az ajánlott méretet. 

Meggyőződésem, hogy az igazán kényelmes sapka, körbe egybe kötött, varrás nélküli, ehhez pedig igen hasznos eszköz a hagyományos zoknikötő tűk vagy a kényelmesebb rövid damilos körkötőtű (40 cm) és rövid zoknikötőtű kombináció!

Had ajánljam figyelmedbe a legextrább megoldást a variálható rövid tűvégeket! Csak velük dolgozom, szinte végig meg tudom kötni a sapkát, csak az utólsó fogyasztó sorokban váltok rövid zokni kötő tűkre.

Akár csomagajánlatban is megveheted a 3,5; 4; 6; 8 mm-es rövid tűvégeket és ajándékba adok hozzá egy rövid damilt, ami nem csak sapkakötéshez ideális de pulóver nyakához és kissebb holmikhoz, például baba holmikhoz is kamatoztatni tudod.

És hogy teljes legyen a kép a rövid bambusz tűkre is készítettem egy csomagajánlatot a fenti méretekben:

 

De milyen is legyen az a sapka?

Ami a technikát illeti, ha fel vagy vértezve vele, ha a fejed után szeretsz menni inspirálódj a Pinterestről két táblát is készítettem a témában, és a tematikus táblákon (a szuper hősöktől a Hello Kitty-ig)  is találsz még bőven egyedi modelleket.

Ha pedig precíz útmutatásra van szükséged, a munka folyamatokat, méretezést illetően a legjobb ha a sapka témájú könyvek alapján dolgozól, felnőtt, gyerek és vegyes vállogatást is tudok ajánlani, a bejegyzés alján találod a könyveket. 

Itt van hozzá még egy kis extra betekintő is a könyvekbe:

Ha nem boldogulsz a könyvekkel és vagy elég neked ha megvan az elkészítés menete, néhány alap infó, minta és már kötöd is a sapkákat a kössünk lányok oldalán rengeteg modell közül válogathatsz kedvedre. Sapka sál kategória >>>

Ha nem boldogulsz egyedül, nincs sikerélményed a leírásokkal és van rá lehetőséged gyere el tematikus Sapka kötés tanfolyamunkra vagy kiscsoportos foglalkozásainkra, tanszobára, közös kötős foglalkozásokra, nyíltnapokra és személyesen is segítünk. A Kössünk lányok weboldalán naprakészen követheted a programokat az eseménynaptárban!  Eseménynaptár >>>

Jó munkát lányok!

Gyöngyvér a Fonalparadicsomból!

Tartalomhoz tartozó címkék: tudástár