Basic vagy Lace ez itt a kérdés!?

Basic vagy Lace ez itt a kérdés!?

Mit kell tudni az Addi Click rendszerről

Nagyon sokan vagytok dillemmában a kérdést illetően, hogy melyik típusú tűvel dolgozzatok, melyik tűkészletet válasszátok. Sajnos erre a kérdésre nektek kell megkeresni a választ, de szívesen adok kapaszkodókat a döntéshez. Olvass tovább...


Afelől kétségetek se legyen, hogy úgy a Basic mint a Lace típusu tű szuper minőségű szuperül lehet vele kötni. Ami megkülönbözteti a két típusú tűt a tűvégek kialakítása, igaz ez attól függetlenül, hogy egybetűről vagy variálható tűről van szó. Sok sok évnyi tapasztalat és sok visszajelzés alapján német mérnökök fejlesztették ki a ma ismert tű formákat.

A Basic az az alap típusú tű hegye tompább a Lace az az csipke típusú tű hegye hegyesebb. Ennek az oka, hogy a Lace magyarul csipkekőtő tűt úgy alakították ki, hogy segítse a "csipkekötést" az az a jellemzően (nem csak) csipkekötésnél alkalmazott bonyolultabb műveleteket mint például több szem összekötése, különböző irányokból kötés, keresztszálból kötés stb. Természetesen a hegyesebb csipkekötő tűvel is köthetsz bármilyen mintát fonalat.

Hogy melyiket válazd, gondold végig, milyen tűkkel dolgoztál eddig melyikben mit szerettél és mit nem szerettél, itt most a tűvégekre a tű hegyének kialakítására gondolok elsősorban. Gondolg végig milyen típusú kötést szereted inkább és vagy szeretnél alkalmazni a jövőben.

Ezen felül a tűvég hosszát illetően is megkülönböztetjük a normál és a rövid tűvégeket, egyben és variálható kivitelben is egyaránt kapható.

A rövid tűvégek, rövid damilhoz arányosan vannak kialakítva. A tű hosszát mindig az egyik tű hegyétől a másik tű hegyéig értjük, tehát benne van a két tűvég és damil is a megadott hoszban. Az 50 cm-es és annál rövidebb tűknél arányosan csökkennek a tűvégek is.

 


 

Nézd meg a tűk termékfotóját, jól látni a különbséget:

 

Basic tűvég, tompa tűhegy                Lace Long tűvég, hegyes tűhegy                    Lace short tűvég, hegyes tűhegy, rövid változat

 


 

Variálható kötőtű készletek

 

A továbbiakban a variálható kötőtűket, készleteket fogom bemutatni tekintettel a számtalan kombinációs lehetőségre és a nagyobb elköteleződésre egyik vagy másik típusú tű mellett a tűkészlet kiválasztásával.

Már az elején szeretném leszögezni, hogy mindenik típusú tű és damil abszolut kompatibilis egymással, ugyan azzal a csatlakozási rendszerrel vannak felvértezve, tehát tetszés szerint kombinálhatóak egymással.

Most hogy már tisztában vagy vele, hogy mi a különbség a Basic és a Lace között valamint a Lace Long és a Lace Short között, lássuk a tűhegyének és hosszának kialakításán túl mi különbözteti meg a kötőtű szetteket.

A szettek tartalma úgy lett összeállítva, hogy támogassa a javasolt felhasználás módját.


 

BASIC variálható kötőtű szett 

 

A Basic variálható tűkészletben egészen 3,5-től 10 mm-es méretig találsz tűvéget. A vastagabb fonalakat jellemzően egyszerűbb mintákkal kötjük.

A készlet tartalma: 10 pár tűvég 3,5; 4; 4,5; 5; 5,5; 6; 7; 8; 9; 10 mm-es tűvégek és 60-80-100 cm-es damilok (tű teljes hosszára értendő)

Ezen felül egy összekötő elem is található a csomagban mely lehetővé teszi, hogy a damilokat is összekapcsoljuk.

 

Rendeld meg most: 

 


 

LACE LONG variálható kötőtű szett

 

Csipkekötő hegyesvégű tűvégek normál hosszal.

A Basic szetttől a tűhegyek kialakításában térnek el a tűk és csak 8 mm-es méretig tartalmazza őket a készlet 

az az a csipkekőtő szettben csak nyolc pár speciális hegyes kialakítású tűvéget tartalmaz 3,5 mm-től 8 mm-es méretig.

Természetesen a három damil 60-80-100 cm és az összekötő elem is része a készletnek a fent leírtak szerint.

 

Rendeld meg most:  Kosárba

 


 

LACE Short variálható kötőtű szett

 

Csipkekötő hegyesvégű tűvégek rövidített kialakítással.

ADDI Lace Short variálható kötőtű szett

Ugyan azok a tűméreteket tartalmazza mint a LACE LONG  kötőtű szett 3,5-8 mm-es méretben csak rövidített kialakításban.

A rövid tűvégeket már rövidebb damillal is használni tudjuk, ez a szett öt damilt tartalmaz: 40, 50, 60, 80, 100 cm-es méretben, melyeket az összekötő elemmel tetszés szerint kombinálhatunk.

A két LACE szett együtt minden igényt kielégít, a leginkább használt tűvastagságot és a normál és rövid tűhosszak kialakítását is figyelebe véve.

A rövid tűk igen praktikusak kis darabok körkötésénél, mint babaholmik, sapkák, fentről kezdett felsők nyakrészének a körkötésénél.

 

Rendeld meg most: Értesítés

 


Addi click kezdő szett
Ajánlani tudom még az Addi Click Starter Set cserélhető tűvéges kezdő szett mely egy kezdő szett műanyag tokban, három pár tűvéggel 3,5; 4,5, 6 mm-es méretben, két damil 60 és 80 cm-es méretben és egy összekötő elem.

A tokban további tűknek is van hely melyeket tetszés szerint utólag akár egyenként is begyűjthetsz a kívánt típusban, hosszban és méretben, hiszen minden típusnak ugyan az a click rendszere van így abszolut kompatibilisek egymással. Ez egy kedvező megoldás ha nem szeretnéd egyből egy nagyobb összeggel terhelni a pénztárcádat.

 

 

Ahogy említettem a variálható tűvégek egyenként is megvásárolhatóak, a damilok külön külön és szettben is kaphatóak, további praktikus kiegészítő elemeket is vásárolhattok mint végelzáró, mely megakadályozza a szemek lecsúszását.

A horgolás szerelmesei pedig variálható horgolótűket és horgolótűkészletet is találnak kínálatunk

ban, melyek természetesen a kötőtűkkel is kombinálhatóak.

 


 

ADDI CLICK rendszerről pár szó

Egy mozdulattal összekapcsolható a rendszer, mely stabilan összekapcsolódik, nem igényel szerszámot.

A szerkezet 3,5 tűnél vékonyabb tűbe nem fér el, ezért csak 3,5 tűmérettől van addi click rendszerű tűvég.

Összeillesztve a két véget, összenyomva majd elfordítva összekattannak, innen a Click elnevezés.

Minden típusu tűhöz, kiegészítő eszközhöz és damilhoz ugyan az a click rendszer tartozik így abszolut kombatibilisek egymással, legyen az basic vagy lace típusú tűvég vagy damil vagy akár variálható horgolótű.

 

                    


 

Tartalomhoz tartozó címkék: kötőtűkről