Mitől jó egy kötőtű? Miért pont ADDI?

Gyöngyvér
2024. 05. 25. 17:04:45
Mitől jó egy kötőtű? Miért pont ADDI?
A válasz egyszerű, jó vele kötni! De ahhoz, hogy kellemes élmény legyen egy kötőtűt kézbe venni és hosszasan és nem utolsósorban hosszútávon alkotni vele, sok apró részleten múlik. Hogy miért szeretjük az Addit, mert már sok éve bizonyítottan messze kiemelkedő a maga nemében.

Anyagválasztása és megmunkálása

Legyen a tű alapanyaga bambusz vagy nikkel, réz- vagy alumínium bevonatú, a lényeg a tapintásban van. Ha kézbe veszünk egy Addi kötőtűt, elsősorban könnyűnek érezzük, még a legvastagabbakat is. A tű felülete legyen pont megfelelő, hogy ne csússzon túlságosan, de ne is tapadjon. A fonal szépen haladjon rajta, de ne kelljen a szemeket erővel tologatni és ujjunkkal szorítva védeni a leeséstől. Ha kézbe veszünk egy Addi tűt, csak úgy siklik rajta fonal, mégsem túl csúszós.

Precizitás

Természetesen a tűknek milliméter pontosan megfelelő méretűnek kell lenniük, ez alap. Az se mindegy, hogy milyen szögben, milyen meredekséggel ér véget a kötőtű. Az Addi mérnökei ezt évek kísérleteivel alakították tökéletesre. Ez a tapaszlatat, és a 20 fázisból álló gyártási folyamat garantálja, hogy a kész tűk csúcsminőségűek, a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek.

Illeszkedés

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a damil és a tűvég találkozásánál megakad a fonal. Ilyenkor újra és újra oda kell nyúlni és továbbvezetni a szemeket. Idő és türelemgyilkos kis hiba ez, és sajnos a finom fonalakat is kikezdheti. Az Addi kötőtűk esetében egyszerűen nem fordulhat elő ilyesmi. A tökéletes illeszkedés alap minden Addi körkötőtű esetében, még a cserélhető tűvégeket is olyan megoldással fejlesztette ki az Addi, amely minimálissá teszi a két darab közötti átmenetet.

A damil

A damil, ami nem törik, mered meg és tekeredik össze-vissza, hanem szépen kifekszik a kötéssel együtt. Meglepően rugalmas és ugyanakkor mindez nem megy a strapabírás rovására.Mondhatni lehetetlen annyit kötni ezekkel a tűkkel, hogy a damiloknak bármilyen baja essen. Nincs többé damil húzogatás, ha a megfelelő kötőtű hosszal dolgozol. Az átlagos 80 cm-es méreten felül 20,25,40,50,60,80,100,120,150 cm-es méretben kapható. A damilokat az összekötőkkel egymáshoz is kapcsolhatjuk, vagy körbe zárhatjuk, ha félre kell tenni a munkát, vagy próbálni szeretnénk egy félkész darabot. 

Fontos! A körkötőtűknél és a variálható összeszerelhető kötőtűvégeknél és damiloknál, alap szabály, hogy a megjelölt hossz tűhegytől tűhegyig értendő, tehát nem magát a damil hosszát jelenti. 

A tűvégek

A tűk, tűvégek kialakítása sem mindegy: a hosszabb tűvégek például sokkal kényelmesebbé teszik a kötést. A rövid tűvégekkel pedig kisebb köröket tudunk zárni. (lásd 40,50,60 cm) A kétféle végű tűvégekkel pedig nem kevesebb, mint 25 cm-es kört tudunk zárni pl zoknikötéshez. Az egyedi formavilágról nem is beszélve lásd Unicorn csavart tűvégek és Novel szögletes tűvégek. 

A tűhegyek

Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk a tűhegyekről. Alapvetően két féle tűhegyet különbözetünk meg: a BASIC alap tűhegy, rövidebb tompább, az alap kötést, gyors haladást segítí, nem szúr a szálak közé. A LACE csipke tűhegy, hosszabb kialakításű és hegyesebb, a sok művelethez, ami a csipke kötéshez szükséges. 

Kiegészítők

A tűkhöz praktikus kiegészítőket is találsz, tű mércék, végzárók, összekötő elemek, ki ne felejtsem a kötötűszettekhesz járó tartó tokokat.

Próbáld ki Te is az addi tűket! Ahogy mondani szokás, a jó munkához jó szerszám kell! Az addi tűkkel nem csak jobb, de kellemesebb is lesz a kötés. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kötőtűkről

Kapcsolódó termékek

Addi Unicorn basic körkötőtű

3.190 Ft -tól
Utolsó 2 db raktáron

Addi lace körkötőtű csipkekötéshez 1,5-8 mm

2.490 Ft -tól
Készleten

Addi Click Basic tűvég 3,5-15 mm

5.490 Ft -tól
Utolsó 3 db raktáron

Addi Click Lace rövid tűvég 3,5-8 mm

3.490 Ft -tól
Utolsó 3 db raktáron

Addi kötőtű mérce piros

1.090 Ft
Utolsó 2 db raktáron