Változtak a szállítási feltételek

2021. 05. 01. 00:00:00
Változtak a szállítási feltételek

A vásárlás megkezdése előtt mindig érdemes tájékozódni a vásárlási feltételekről, az "ahány ház annyi szokás" mondás a webáruházakra is igaz.

Még házon belül is akadnak változások időközönként. A fonalparadicsom webáruházban is már rég megérrett a helyzet a korrekcióra.

Sokszor kapom válaszul a megrendelőktől, hogy úgy gondoltam, azt hittem, így szokták vagy máshol amúgy van és bizony elég sok a félreértés az ilyen hozzáállásból.

A Fonalparadicsom webáruházra a saját ÁSZF (általános szerződési feltételek) érvényesek, az aktuális jogszabályok kereteihez igazodva az együttműködő partnereimmel kötött szerződési feltételek szerint. (pl GLS futárszolgálat)

Itt olvashatod a teljes ASZF-et!

Az évek alatt jelentősen megnövekedtek a szállítási költségek, melyeket nem érvényesítettem, mi tőbb tartottam az átvállalt díjakat is. A pandémia alatt még jelentősebb volt a költségek növekedése melyet szállító partnerem érvényesített felém.

Mivel továbbra is szeretném tartani a szinvonalas kiszolgálást, "villám" szállítást, a rugalmas kézbesítést, a szállítási díjakat és az átvállalt kedvezmény sávok módosításra kerültek. 

Szállítási díjak belföldön

Az ingyenes szállítás alsó határa 25 000 Ft., a 25 000 Ft-ot meghaladó rendelések esetében a teljes szállítási díjat átvállalom.

A 10 000-25 000 Ft tartományba eső rendelések szállítási díja kedvezményesen 990 Ft. A szállítási díj egy részét átvállalom.

A 10 000 Ft alatti rendelések esetében a szállítási díj 1 500 Ft.

Utánvétes fizetés.

Utánvétes fizetés amikor a megrendelő a csomag átvételekor a futárnál fizet. A GLS-el kötött szerződés értelmében lehetőség van kp és bankkártyás fizetésre is.

A pénzkezelési díj utánvét esetén 450 Ft. A pénzkezelési díj minden esetben felszámolásra kerül, függetlenül a fizetés módjától. A bankkártyás fizetés jutalákát az eladó fizeti ami független az utánvét kezelési díjától.

Az utánvétes fizetés bár egy igen elavult és költséges fizetési forma ennek ellenére, még mindig igen népszerű a vásárlók kötrében. Annak ellenére is, hogy a pandémia ideje alatt külön kérjük a megrendelőket, hogy kerüljék az utánvétes fizetést, az érintés mentes kézbesítés érdekében részesítsék előnyben az online fizetési módokat.

Szállítás külföldre

Külföldi szállításra jelenleg az Európai unió egyes országaiba van lehetőség, ezen kívül eső területekre a szállítandó termékek mennyisége és sulyának ismeretében előre egyeztetett egyedi ajánlat alapján van lehetőség.

A tarifák alakulása szerint az egyes országokat zónákba soroltuk, zónán belül ua. a tarifa érvényes a megadott országokba. 

A szállítási napok azomban eltérnek, így zónán belül további csoportosítás történt az országoknak a várható szállítási napok szerint.

A rendszer a vevő által megadott szállítási ország díjtarifáit alkalmazza a kosárba helyezett  termékek sulyára, így automatikusan megjelenik  és folyamatosan frissül a megrendelés folyamatában a szállítási díj. Kérjük a megrendelés elküldése előtt ellenörizd a szállítási díj mértékét. 

Külföldi vásárlás esetén kizárólag online bankkártyás fizetésre van lehetőség a megrendelés leadásakor.

Személyes átvétel

Személyes átvételre kizárólag rendezvényeinken van lehetőség a rendezvény résztvevőinek.

A pandémia ideje alatt a rendezvényeink szünetelnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: szolgálati