A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü

Megmarad vagy kevés? Nálad mi a jellemző?

A hibásan saccolt fonalmennyiség két módon okozhat bosszúságot: hiányzó, vagy feleslegessé vált gombolyagok keletkeznek
Még egy fél kellene, hogy befejezzem, jaj, csak elég legyen. Ó, hát meg kellett bontanom az új gombócot: egyharmada el is fogyott, de mire lesz így elég a maradék?

Utóbbi esetben csak megy a szekrény mélyére a megkezdett fonalgombolyag, de ha még pár sor hiányzik, és nem találsz hozzá folytatást sehol, annál nincs bosszantóbb. Ebből lesznek az elfekvő munkák, amelyek miatt hónapokig gyötröd magad, aztán vagy lebontod, vagy befejezed egy másik fonallal.


Mikor fordulhat elő ilyen eset?


Könnyen kerülhetünk ilyen helyzetbe, amikor egy „kihagyhatatlan” akció „hihetetlen” árai elcsábítanak. Nem volt idő tervet kovácsolni, le kellett csapni az ajánlatra, de vajon elég lesz?
A másik tipikus történet a kifutó színű vagy típusú gombolyagokról szól. Megfigyelhetted, hogy a divatiparhoz hasonlóan a fonalak kínálatában is adott időszakra tervezett színpaletta áll elő, minden szezonra. Ezen kollekciók egy része időszakos, csak pár hónapig, maximum egy évig rendelhető, majd utána leáll a gyártása. A forgalmazók készletei között még lehet kutakodni, de előbb-utóbb végleg lekerülnek a polcokról is.

Miért kerülnél ilyen bajba, ha pár perces tervezéssel és utánajárással jó eséllyel megelőzheted ezt?

Hogyan?

  • Ne halmozd a fonalat!
  • Vásárolj fonalat modellre!
  • Keress kész munkákkal kapcsolatos leírásokat, véleményeket, ajánlásokat a neten!
  • Kérdez vásárlás előtt, megbízható támpontot adhat egy-egy szakértő jótanács!
  • Számolj! Hosszabb, duplán kötve, rövid ujjal, mélyebb kivágással? A kötéspróba minden fonalhoz adott, elő a kockás papírral és a ceruzával!

Megtörtént. Minden igyekezeted ellenére nálad is lapul egy megbontott gombolyagokkal teli fonalkupac. Ne hibáztasd magad, erre is van megoldás! A kötés világában nem patikamérleg segítségével hozzuk meg a döntéseket. Még azonos fonal- és tűvastagság, modell leírás mellett is vannak eltérések, mert különbözőek vagyunk. Picit másképp hurkoljuk a szemeket, feszítjük a szálat, nincs két egyforma végeredmény.


A megmaradt fonalaknak szerencsére nem mindig a szekrény mélyén ér véget a pályafutásuk.

Ahogy a csoportban is látni – millió kreatív módon lehet felhasználni őket! Melyek ezek?

  •  Átalakítás: fodrok egy felsőre, vagy szoknyára, szegély a szívedhez közel álló darabra, passzé a pulcsi ujjára, a sor végtelen!
  •  Pici projektek: babaholmi, sál, sapka, vagy olyan darabok, amelyeket több színből lehet összeállítani.
  •  Új, komoly technikai kihívást jelentő munkákhoz gyakorlás. Tanulófonalként elsajátítod vele az új lépéseket, és a következőt már tökéletesen fogod tudni megkötni az új fonalból.
  •  Csere: kinek lehet rá szüksége? Nem telik el úgy nap, hogy a csoportban ne érdeklődne valaki ilyen ügyben!

Csomagajánlat Egyet fizet kettőt kap

Az is előfordul, hogy bizonyos fonalak több célra is felhasználhatók, mint például a SILK vagy a Catania. Univerzális alkalmazásuk miatt biztonságos választás, senki sem esik kétségbe, mihez kezdjen a maradékkal, és a színekkel játszva könnyen után is pótolhatók.

Áprilisban van a Föld napja, amelyhez kapcsolódik e bejegyzés, és a hónap témája, az okosan megválasztott fonaltípus és mennyiség is kötődik. A mozgalom a pazarlás, túlfogyasztás veszélyeire hívja fel a figyelmet – az élet minden területén – amellyel közvetetten Földünket veszélyeztetjük.

Csomagajánlat Kötött csodák

Összesen: 6.990 Ft
helyett 3.995 Ft
Kedvezmény: 43%

Bízom benne – a sorozat végére érve, - hogy ezeket figyelembe véve, így együtt, sikerül hozzájárulni a törekvéshez, miközben a legtöbbet hozhatjuk ki kedvenc hobbinkból, a kötésből.

Tartalomhoz tartozó címkék: fonalakról