A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü

Kötött miniruha Merino Extrafine 85-ös fonalból kötve

Ár:
1.290 Ft
Cikkszám: KK-2017-6-12
Elérhetőség: Készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 13
Formátum: Digitális (pdf)
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Leírás

Méret:

34/36 és 38/40 A 34/36-os méret adatai a zárójel előtt, a 38/40-es méreté a zárójelben állnak; amikor csak egy számot írtunk le, az mindegyik méretre vonatkozik.

Hozzávalók:

750 (800) g középszürke (szk. 292) Schachenmayr Merino Extrafine 85 fonal, 1 db 4-es Milward kötőtű, 1 db 5-ös Milward kötőtű, 1 db 60 cm-es 5-ös Milward körkötőtű.

ALAPMINTÁK

Keresztezett kezdés: A kezdést dupla szállal készítjük, ehhez szükségünk van még egy szálra, mely valamivel hosszabb, mint a kezdősor duplája. Először megcsináljuk a kezdő hurkot: a gombolyagon lévő szálat összefogjuk a másik szál közepével, és elkészítjük a kezdő hurkot. Ezután a gombolyagról húzott szimpla szálat a mutatóujjunk köré tekerjük, és az ujjaink alatt átvezetjük (mutatóujjas szál). A másik dupla szálat kívülről befelé a hüvelykujjunk köré fektetjük, és a mutatóujjas szállal együtt a többi ujjunk alatt megfogjuk (= hüvelykujjas szál). Ezután az 1. szemet a szokásos módon lehurkoljuk, vagyis a tűt kívülről befelé a hüvelykujjas szál körül vezetjük, áthúzzuk a mutatóujjas szálat, és egy szemet áthúzunk. A 2. szemhez a hüvelykujjas szálat elengedjük, és belülről kifelé a hüvelykujjunk köré tekerjük. Ezután a tűt a belül fekvő hüvelykujjas szál alatt vezetjük, a mutatóujjas szálat áthúzzuk, és meghúzzuk a szemet. Az 1. és 2. szemet váltakozva ismételjük. A kezdősor utáni sort fordított szemekkel kötjük.

Patentminta: 1 SZ sima, 1 fordított váltakozik. 

Simakötés: a színén sima SZ, a visszáján fordított SZ.

Alapminta: Lsd. a kötésmintát. Minden sort úgy rajzoltunk le, ahogy a minta a munka színén megjelenik. A szí sorokat jobbról balra, a vi sorokat balról jobbra olvassuk. Az 1. és 2. S után a 3-28. sorokat folyamatosan ismételjük.

Figyelem: A 11. S-ban minden ME-ben 2 szemmel lecsökken a szemek száma. A 15. S után megint az eredeti szemszám lesz a tűn.

Méretpróba:

Az 5-ös tűvel és az alapmintával: 19–20 SZ és 19 S = 10 cm x 10 cm.

Paraméterek

Tervező Schachenmayer modell
Kiadás éve 2017

Ti mondtátok

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél Te az első!
Írja meg véleményét!