A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü

Shopper táska, függőlegesen cakkos mintával, Rugiada fonalból kötve LETÖLTHETŐ LEÍRÁS

Ár:
1.290 Ft
Cikkszám: KK-2024-1-07
LETÖLTHETŐ MINTALEÍRÁS
Elérhetőség: Készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 13
Formátum: Digitális (pdf)
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Leírás

MÉRET:

szélesség: 42 cm;

magasság fülek nélkül: 32; magasság füllel: kb. 68 cm.

Hozzávalók:

5 gombolyag petróleumzöld (00069) Schachenmayr Rugiada kötőfonal (93% pamut, 4% egyéb, poiamid; 50 g/110 m); 3-as, 80 cm-es körkötőtű, 3-as horgolótű, egy kevés eltérő színű fonal a nyitott kezdéshez.

Méretpróba:

azsúrmintával: 32 S, 25 SZ = 10x10 cm.

ALAPTECHNIKÁK:

Lustakötés K-ökben: 1 sima, 1 ford K = 2 K = 1 borda.

Lustakötés S-okban: a színén és a visszáján is sima SZ-ek.

Azsúrminta: függőleges cakkos minta, a leszámolható rajz szerint.

Dupla (felhúzott) szem (df SZ): a S elején a szálat a munka elé fektetjük, jobbról az 1. SZ-be öltünk, a SZ-et és a szálat együtt leemeljük. Ezután a szálat szorosan hátrahúzzuk, a SZ-et a tűn felhúzzuk, így duplán lesz a tűn. A df SZ-et mindkét szálba szúrva, egy SZ-ként kötjük le, sima K-ben simán, ford k-ben ford-an.

Rövidített sorok (röv S): A röv S-okat oda-vissza kötjük! A páratlan S-ok vi S-ok, a páros S-ok Szí S-ok. A leírás (lásd: A táska füle részt) szerint fordulunk, az 1. SZ-ből df SZ-et készítünk, így minden fordulásnál egy SZ-mel kevesebbet kötünk és egy df SZ keletkezik.

Középhangsúlyos dupla fogyasztás (kh dfogy): 2 SZ-et együtt simán leemelünk, 1 sima SZ, a 2 leemelt SZ-et együtt áthúzzuk. Nyitott kezdés: Eltérő színű szállal horgolunk egy laza légSZ láncot. A szükséges kezdő SZ-nél 10-zel több légSZ-et készítünk. A végén a szálat lazán megcsomózzuk. A légSZ-ek hátsó szálába az eredeti fonallal SZ-eket szedünk fel. A kötés elkészítése után a légSZ lánc alján a laza csomót kibontjuk, és a légSZ láncot SZ-ről SZ-re felszedjük úgy, hogy a kötött darab nyitott SZ-ét egy tűre emeljük.

Zsinóros szél 3 SZ-mel (I-Cord lezárás): ezzel a módszerrel a munka mindkét oldala ugyanúgy fog kinézni, és rugalmas széleket kapunk. A zoknikötőtűvel felszedünk 3 új SZ-et, majd a bal tűre emeljük. Ezután: *2 sima SZ, 2 SZ-et simán áthúzva összekötünk (1 SZ-et simán leemelünk, 1 sima SZ, a leemelt SZ-et áthúzzuk), a 3 lekötött SZ-et visszaemeljük a bal tűre, a *-tól ism, amíg az összes SZ-et felhasználtuk. Az utolsó 3 SZ-et leláncoljuk.

Varrás szemöltéssel: Ezzel az öltéssel szinte láthatatlanul varrhatunk össze leláncolt szélű darabokat, de akár két kötőtűn levő SZ-eket is. Mindig a SZ-ek alkotta kis lyukba öltünk. Fektessük egymással szembe a széleket. Öltsünk az elülső tű 1 SZ-ébe alulról fölfelé, utána öltsünk át a hátulsó tű 1. SZ-ébe fölülről lefelé, majd a következő SZ-be alulról fölfelé. Innen öltsünk vissza fölülről lefelé az elülső tűn abba a SZ-be, amelybe már előzőleg öltöttünk, majd a következő SZ-be alulról fölfelé. Így folytatjuk, oda-vissza öltve, 1-1 SZ-mel mindig előrelépve, a sor végéig. Ha 2 tűről varrunk össze, a már átvarrott SZ-eket leengedjük a tűről

Paraméterek

Tervező Schachenmayer modell
Kiadás éve 2024

Ti mondtátok

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél Te az első!
Írja meg véleményét!