Kössünk szatyrot

Gyöngyvér
2023. 05. 08. 20:00:00
Kössünk szatyrot

 

A kézzel kötött szatyrok azon túl, hogy nagyon egyediek, erősek és hosszú élettartalmúak is. A szatyorkészítés remek lehetőség a fonal újrahasznosításra, maradék fonalak felhasználására és nem utolsó sorban gyakorló pálya haladó technikai megoldások elsajátításához. Na de nem mindegy milyen fonalból készülnek.

Az első számú szatyorfonalam a Catania fonal, eszméletlen színkínálatával: Catania, Catania Color, Catania Fine, Catania Grande, 100% pamut fonal, erős kézzel nem szakítható el és attól függően választok fonalvastagságot, hogy milyen típusú szatyrot kötök, míg például egy bevásárló szatyor előnye, ha minél kisebb, kis helyet foglal, mindig nálunk lehet, a strandra már jöhet egy jó méretes nagy táska vastagabb fonalból is. 

A pamut fonal azon túl hogy erős, terhelhető, gépben is mosható, bátran használhatjuk piacozáshoz, zöldségek, gyümölcsök cipeléséhez is. A szatyrok többet elbírnak, mint amit kényelmesen cipelhetünk.

A DUNA TV ALMÁRIUM műsorában élő adásban kötök és beszélgetünk a szatyorkészítésről.

 

 

A bemutatott szatyrok elkészítése igen technikás, egybe, körbe kötve készülnek, nincs varrás, nincs mi kibomoljon, varázskörrel indul, a minták úgy vannak megválasztva, hogy sok összekötés teszi tartóssá és rugalmassá a szatyor testét. A fülek rövidített sorokkal ívesen készülnek, ergonomikusak, hogy megosszák a terhet. Remek tanulópálya a technikák elsajátításához.

A mindennapos használatú kiegészítők, mint a szatyrok lehetnek, kifinomultak, egyediek. A fiatalok körében is népszerűek, remek ajándék mindenkinek. 

A fonalparadicsom mintagyűjteményében jónéhány kötött és horgolt szatyor elkészítésének a leírása elérhető, a termékoldalon azt is megtaláljátok, melyik Kötött kedvenceink magazinban jelent meg, amennyiben megjelent. 

Tartalomhoz tartozó címkék: modellek

Kapcsolódó termékek