Kössünk kesztyüt ajándékba

2022. 11. 04. 08:09:08
Kössünk kesztyüt ajándékba

 

100 nap karácsonyig program feléhez érkeztünk, még sok időnk van, 50 nap az még sokmindenre elég, még nem késő csatlakozni.

A 100. csipke pulcsi helyett készítsetek praktikus, hasznos, meleg kiegészítőket. Az energia válság így vagy úgy mindenkit utolér, ha az otthon melege biztosított is a munkahelyeken, közintézetekben a szokottnál hidegebb van.

A fiatalok öltözködési szokása is megváltozik, a meleg zoknik, kézmelegítők, mellények, kardigánok jó szolgálatot tesznek, már elengedhetetlen a réteges öltözködés.

A biztos siker érdekében nyugodtan egyeztessetek a célszemélyekkel mire van szükségük, milyen színben, milyen fonalból szeretnék. Az alap darabok mellett igazi remekművek is készülhetnek mindennapi felhasználásra is.

A kézmelegítők, ujjatlan kesztyük nem csak egy múló hóbort azon túl, hogy mutatós darab, nagyon is fontos szerepe van a kéz izületeinek a melegen tartásában, ugyanakkor az ujjak szabadon használhatóak. Néhány modell a Fonalparadicsom mintagyűjteményében is megtalálható, lásd a lap alján.

Haladó kézimunkázók, az öt ujjas kesztyűvel is megpróbálkozhatnak. A Kössünk kesztyűt kézimunka könyvben minden tipusú kesztyűre találunk alapmodellt.

A kivitelezéshez elsősorban a zoknifonalakat ajánlom, rugalmas formatartó és meleg, de bármelyik vékony-középvastag téli fonal is megfelelő választás.

A színátmenetes fonalak a zoknikhoz hasonlóan különösen feldobják a kézmelegítőket is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Karácsony