A nyári fonalak Királynője a Catania

A nyári fonalak Királynője a Catania

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy az egyik legismertebb fonal és egyben nagy kedvencetek a Catania, ha fonalat kell választani a kötéshez, horgoláshoz. 

Éppen ezért összeszedtem Neked néhány érdekességet, hogy Te is jobban megismerhesd ezeket a sokrétű csodás fonalakat.

Catania Szicíliai nagy város

Az egyik le gérdekesebb és kevésbé ismert információ erről a fonal családról, hogy magyar termék,  Nagyatádon gyártják. Persze nem csoda ha egy Catania nevű Szicíliai nagy várósról  kapta a nevét, de amondó vagyok, hogy ugyan olyan csodálatosak a fonalak mint ez a város a Jón tenger partján.

És valljuk csak be egy ilyen névvel nagyobb esélyekkel terjeszti és öregbíti hírnevét Európa szerte e kiváló minőségű magyar terméknek. 

És persze, hogy nem tudja a jó nép hogy kis hazánk terméke ha a címkéjén egyetlen magyar szó található "pamut" a 18 nyelvű felsorolásban az alapanyag összetételére vonatkozóan.

De a származási helyét illetően még ott virít a MADE IN HUNGARY, legyünk hát büszkék rá!  

Igazi örök klasszikus ez a fonal, 100% pamutból készül: így a nyári lenge viseletekhez nagyon jó alapanyag, hiszen nem fülled bele a viselője.  De tulajdonképpen egész éves fonal, hisz pamutot viselni évszaktól függetlenül kellemes.

 

Szintén kevésbé ismert, hogy már nem csak a standard vastagságúCatania fonal kapható, hanem az extrán vékonyított (fine), és az alaphoz képest dupla vastagságú (grande) fonalakat is vásárolhatsz.

A Fonaparadicsom webáruházban mindhárom típusú fonalat megtalálod.

A vastagabb Catania Grande fonalak kiválóan alkalmasak egy-egy mellény, vagy tavaszi, nyár végi hűvösebb estéken hordható kardigán elkészítéséhez. Szuper kiegészítőket, táskákat és lakberendezési kiegészítőket készíthetsz belőle. Ami a színfelhozatalt illeti 25 csodálatos árnyalat közül válogathatsz és még színátmenetes kivitelben is elérhető limitált szériában. 

Az extra vékony Catania Fine fonalakat nyári holmik, babaholmik és zoknik készítéséhez ajánlom, nagyon vékony, nagyon finom anyag. A horgolók egyenesen imádják!

A Catania nagy előnye, hogy nagyon könnyű vele dolgozni, gomba módjára szaporodnak vele a sorok. A legfurmányosabb, csavartabb mintákat is gyönyörűen kiadja, sőt az új színátmenetes fonalaknak köszönhetően sokféle játékos mintát alkothatsz a fonallal is.

 

Szintén kevésbé ismert, hogy már a festését illetően is megkülönböztetett Catania fonalcsaládok vannak.

Ma már 64 féle szín közül válogathatsz a Catania klasszikus választékából, valamint a Catania Denim kőmosott színeiből 12 félét, a Catania Color színátmenetes kombinációkból pedig 22 féle áll a rendelkezésedre, legyen a cél akár egy saját darab, akár egy ajándék elkészítése.

Ezek a fonalcsaládok azonos vastagságúak, vastagságuk megegyezik a közismert Catania fonalak vastagságával így jól kombinálhatóak egymással.

Ha kedvet kaptál kipróbálni a hazai piac legnépszerűbb fonalait, add le a rendelésedet a Fonalparadicsomban, ha olyat sikerül választanod, ami éppen nincs készleten ne aggódj! Nyugodtan add le az előrendelésedet rá, és 2-5 nap alatt beszerzem Neked a kedvenc Catania fonalaidat.

Nem csak előrendelési lehetőséggel kedveskedek neked, a félkilós egységcsomagokat megbontom a kedvedért így gombolyagonként is vásárolhatsz.

Nézd csak meg mit alkottatok Catania fonalakból! Küldj be te is jó minőségű fotót a munkádról, add meg a fonal nevét és vagy kódját és örömmel töltöm fel a Ti alkottátok képgalériába és a fonal termékoldalára..

Catania fonalcsalád

Catania Color fonalcsalád

Catania Denim fonalcsalád

Catania Grande fonalcsalád

Catania Fine fonalcsalád


Válogass kedvedre, tudod csak választani nehéz!

Tartalomhoz tartozó címkék: fonalakról NYÁR