A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü

Gombolós raglán pulóver babáknak és totyogóknak Merino Extrafine 120 LETÖLTHETŐ LEÍRÁS

Ár:
1.290 Ft
Cikkszám: KK-2023-1-11
LETÖLTHETŐ LEÍRÁS
Elérhetőség: Készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 13
Formátum: Digitális (pdf)
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Leírás

MÉRET: 

alapmodell

50 / 56 / 62 / 68 / 74/ 80 (0–1 / 1–2/ 2–3 / 4–6 / 6–9 / 9–12 hónapos)

HOZZÁVALÓK:

2/2/2/3/3/4 gombolyag púderrózsaszín (135) Schachenmayr Merino Extrafine 120-as merinói gyapjú kötőfonal (szh: 50 g/120 m); 40 cm-es, 3-as és 4-es körkötőtű, 3-as és 4-es zoknikötőtű, 5 db szemjelölő (SZJ), gyapjúvarrótű, 4 db kb. 1 cm átmérőjű gomb.

Méretpróba:

Simakötés: 22 SZ, 30 S/K = 10x10 cm.

Passzéminta: 24 SZ, 30 S/K = 10x10 cm.

Alaptechnikák:

Passzéminta: 1 sima, 1 ford SZ.

Simakötés: S-okban: szí S: sima, vi S: ford SZ-ek; K-ökben: csak sima SZ-ek

Szaporítások keresztszálból: 1 sima SZ jobbra dőlő szaporítása (1 Jszap): szúrjunk a jobb tűvel elölről hátrafelé a 2 SZ közötti keresztszál alá, emeljük fel a szálat és tegyük a bal tűre. A szál a tűn nem ugyanabba az irányba áll, mint a többi szem. A hurok elülső szálába öltve sima szemet kötünk.

1 sima SZ balra dőlő szaporítása (1 Bszap): szúrjunk a jobb tűvel hátulról előre a 2 SZ közötti keresztszál alá, emeljük fel a szálat, és tegyük a bal tűre. A szál a tűn ugyanabba az irányba áll, mint a többi szem. A hurok hátsó szálába öltve sima szemet kötünk.

Raglán szaporítások: A háta és az ujja, ill. az eleje és az ujja közötti átmeneteknél, tehát 4 helyen alakítjuk ki a raglánvonalakat. Az átmeneteket szemjelölővel (SZJ) megjelöljük. A raglánvonal optikai kiemeléséhez a SZJ előtt és után 2-2 sima SZ-et kötünk = 4 sima SZ alkotja a raglánvonalat. Ennek két oldalán szaporítunk: minden 2. (szí) S-ban, ill. K-ben a SZJ előtti 2 SZ-ig kötünk, 1 Jszap, 2 sima SZ, a SZJ után 2 sima SZ, 1 B szap = 2 szaporított SZ a 4 sima SZ-ből álló raglánvonal két oldalán, a 4 raglánvonalnál tehát 4x2, tehát összesen 8 SZ-et szaporítunk minden 2. S/K-ben.

Rövidített S-ok: A S-t/K-t nem kötjük végig, hanem az Elkészítésnél megadott SZszámnál visszafordulunk, és az 1. SZ-et dupla (felhúzott) SZ-ként kötjük le, a visszáján fordítottan, a színén simán.

Dupla (felhúzott) szem (dfSZ): Sorváltás után a S elején a szálat a munka elé fektetjük, jobbról az 1. SZ-be öltünk, a SZ-et és a szálat együtt leemeljük. Ezután a szálat szorosan hátrahúzzuk. Ezzel a SZ-et a tűn felhúzzuk, így az duplán lesz a tűn. A dfSZ-ek két SZ-nek látszanak a tűn, de a következő S-ban a kettőt együtt, egy SZ-ként kötjük le.

Láncszemes szélszem: A S elején az 1. SZ-et simán lekötjük. A S végén az utolsó SZ-et fordítottan leemeljük le (a szál a munka előtt fekszik.)

Gomblyuk: Az egyik szí S-ban a S vége előtti 3 SZ-ig kötünk, 1 rh, 2 SZ-et simán összekötünk, láncos szélSZ. A vi S-ban a rh-t ford-an kötjük le

Paraméterek

Tervező Schachenmayer modell
Kiadás éve 2023

Ti mondtátok

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél Te az első!
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek