A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü

Színes babaruha tervező tavaszra!

Színes babaruha tervező tavaszra! Májusig még annyira változékony az időjárás, hogy ez mindennapos kihívást jelentsen a pici babák szüleinek a ruha kiválasztásában. Pont ők azok, akik egyébként sincsenek oda az öltözködésért, és egy kellemetlen viselet az egész napjukat tönkre teheti anélkül, hogy tudnánk róla.

 

Kora tavasszal nem elég felmérni az időjárást a reggeli órákban, mert a délelőtti séta idejére akár 10 fokkal is emelkedhet a hőmérséklet. Ugyanez a hirtelen változás fordítva is bekövetkezhet, ezért jó, ha mindig kéznél van egy vékony sapka vagy egy puha kardigán. Kulcs a réteges öltözködés!


A laza, jersey ruhák szuperek otthonra, de babakocsiban, hosszú séták alkalmával, családi összejöveteleken a bolti dzsekik és kardigánok helyettesíthetők kötött holmikkal. Ezt nem csak a tudatos „ruhaválasztás” jegyében mondom, hiszen a fast fashion kínálatában is többnyire megfelelő a minőség, de a gyári körülmények között készült darabokból egy összetevő biztosan hiányzik, a szeretet. Ez te adhatod hozzá, amikor megkötöd, vagy horgolt babaruhát készítesz.

Babatakaró fonatosmintás Merino Mix

Összesen: 7.620 Ft
helyett 6.930 Ft
Kedvezmény: 9%

A keresőm szerint a leggyakrabban színek mentén halad a választás, ezért színekre hangolva leszek most az idegenvezetőd a Fonalparadicsomaban.

Jobb ha tudod és nem hagyod figyelmen kívűl, hogy a totyogók szülei már nem a klasszikus babavilág színeibe szeretnék öltöztetni a gyerekeket. A színválasztásnál pedig sokkal inkább meghatározó a babakocsi vagy a babaszoba színvilága ami a legritkább esetben kislány = babarózsaszín, kisfiú = babakék. 

Ne lepődj meg ha a kismama föld színeiben gondolkodik vagy akár szürke-fekete színekre esik a választása. Remek kompromisszumos megoldás lehet a generációk között egy bézs-kék vagy szürke-rózsaszín kombó.

Mit kössünk ha babát várunk?


Idén a színek intenzitása a fonalakon a skála két végén mutat újdonságokat. Megmaradtak a „hagyományos” baba színek, de sok az új pasztell árnyalat, és számomra is meglepetés, de az intenzív „felnőtt” árnyalatok közül néhány a babafonalak polcai felé vette az irányt.

Ez azoknak igazán jó hír akiknek extra erzékeny bőrükre gyógyír a baba fonalak extra puhasága.

 

A babazoknifonalak között továbbra is a rózsaszín-kék pólus köré csoportosulnak a színek, de a Color típus rövid színátmenetes megoldásai garantálják a változatosságot.

A sárga színű fonalaknál a két végletet a vanília és a nap-, vagy aranysárga képviseli. Legészbontóbb változatát a szempilla fonalak között találod. 

A rózsaszínű paletta rejtelmes. Itt a legkönnyebb elveszni a sorok között, és inkább nem választani semmit, a csak hajszálnyi különbségeket mutató gombolyagok hatalmas kínálatából.

Teljes a skála a finom barack-narancsos-mályva-orgona-élén piros árnyalatokon keresztül.

Ha teljesen bizonytalan vagy maradj a semleges, elegáns jól bevált natur színnél mely minden környezetbe beilleszthető!

Lényeg, hogy az alap rozsaszín-kék színektől kiindulva a rendelkezésre álló  baba fonalaink színpalettájából a legvadabb ötleteket is megvalósíthatod! 

 

Szín-fonaltípus-modell, vagy modell- szín-fonaltípus?

Ne add fel, bármelyik úton elindulhatsz, a Fonalparadicsom 4+2 babafonal családjainak remek felépítése segítségedre lesz a választásban!

Még mindig bizonytalan vagy? Olvasd el ezeket az összefoglalókat is melyekben téli- nyári vagy alapanyag összetétel szerint csoportosítottuk a babafonalakat.

Gyöngyvér a Fonalparadicsomból

Tartalomhoz tartozó címkék: fonalakról Kismamáknak Nagymamáknak