A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába.
Termékek Menü

Mi a titka a babafonal sikereinek?

Imádnivaló pici holmik, mégis sok ellentmondás övezi a fonalból készült babaruhákat: kényes anyag, óvatosan kell bánni vele, elvesztheti a tartását, és így tovább. Ezek többsége azonban csak hiedelem, egy olyan régi korszak fonalai alapján, amikor még a babafonalak nem is léteztek.

Te is hallottál már ezekről a rémisztő jelenségekről?

 

  • Kényelem és biztonság A kötött babaruha szúr, túl meleg, vastag: a sprőd, bolyhos gyapjúfonal félelmei. Hiszen ki ne emlékezne gyerekkorából a nagymamáktól kapott, nehéz pulóverekre. Szeretetteljes darabok, de fagyos téli napokat kivéve szint kínzás volt viselni.
  • Praktikum. Csak kézzel, langyos vízben, speciális mosószerrel tisztítható, és szigorúan fektetve szárítva.
  • Trend. Pillanatok alatt kinövi, kimegy a divatból, elveszíti a tartását, megnyúlik. Fürge ujjak modelljei, korabeli dizájn, megsárgult fotók.

 

Folytathatnám a sort a kemény pamuttal vagy a szöszölő szálakkal, de felesleges. Ezek ma már idejét múlt gondolatok. Nem, hogy a babafonalakra, de már a legtöbb típusú mai, modern gyártású fonalra nem érvényesek.

Ha a címben feltett kérdésre keresed a választ, akkor meg is érkeztünk: a babafonalak sikere a korábbi hiedelmek eltörlésében rejlik. Ezért lehet ma már a szivárvány legszebb színeiből válogatva puha, kényelmes és könnyen kezelhető babaholmikat kötni, amelyek elkápráztatják a családot!

 

Jó minőségű fonalból, jó mintával egyik miatt sem kell aggódnod, mert a babafonal:

 

  • Vegyszermentes! Az alapanyaguk előállítása során nem használtak káros vegyszereket, és a kész fonal sem tartalmaz ilyet. (Öko-Tex 100 Class 1 tanúsítvány nyújt erre garanciát)
  • Nyálálló, ami azt jelenti, hogy nem lesz foltos a ruha, és a rettegett allergia sem fenyeget, amelyet akár egy ártatlannak gondolt mosószer vegyi anyaga is kiválthat, mert a baba szájába kerülve nem oldódik ki káros anyag a fonalból.
  • Pihepuha, nem szöszöl! A hosszúszálú fonalak nincsenek kezelve azért, hogy fényesebbek, vagy jobb tartásúak legyenek,
  • Gépben mosható, szárítógépben száríthatók a kész darabok, miközben nem kell tartani attól, hogy apró, pici holmik, elveszítik a színüket, vagy a megnyúlnak, formátlanná válnak. A gombolyagok átkötőjén használati utasításokat találsz melyeket érdemes követni.
  • Sapka, pulóver passzék mentén, vállak illesztésénél nem adnak szúrós, kemény varrásvonalat, mint sok boltban vásárolt holminál, ahol a címkéket is azonnal ki kell vágni.
  • Négyévszakos pamut: nem izzadnak bele a babák, mert laza, légáteresztő textúrája ideális a réteges öltözködéshez, benti viselethez.
  • Mintákban a könnyen elkészíthető, modern klasszikusokat követjük. Ilyenek kerülnek nálunk is a leírások közé, és a babafonalak mellé választott csodás könyvek is csak ilyeneket tartalmaznak.

 

+1 Gazdaságos!

 

A babafonal másképp „éri meg”, sokkal inkább a minőség, mint a mennyiség elve válik be. Miért vennél meg több száz méter fonalat egy apró sapka, vagy egy kiscipőhöz, amely a babának egy gombolyag pamutfonalból megvan. A gombolyagok 25-50 g-os kiszerelésben készülnek.
 
 
Egy babatakaróhoz sem kell több 6-7 pici gombolyagnál, és így a készen vásárolható, bolti termékekhez hasonló áron, de személyes ajándékot készíthetsz, szuper minőségben, ami örök emlék lehet.
 

Virágmintás babaruha lila

 
Nem az a cél, hogy teljes ruhatárat állítsunk elő – bár izgalmas kihívásnak hangzik - de egy egy cuki kiegészítővel elvarázsolhatjuk a babák ruhatárát, mert tény, hogy a babák gyorsan megnőnek, így idővel újabb színekre, modellekre van szükség. :)
 

Egy szó mint száz a titok a megfelelő fonalválasztásban van!

 
Gyöngyvér a Fonalparadicsomból!
Tartalomhoz tartozó címkék: fonalakról Kismamáknak Nagymamáknak