Fonal nyuszik nem csak húsvétra

Gyöngyvér
2022. 03. 12. 08:47:24
Fonal nyuszik nem csak húsvétra

 

Bármelyik gyereket kérdezed meg, szinte biztos, hogy egy IGAZI nyuszit szeretne ajándékba, de szerintem hasonlóan nagy örömet szerezhetsz egy fonalból készült nyuszival is!
Én is imádom az állatokat, de gondolj bele, egy fonalból készített nyuszival milyen hosszú távú a siker. Ez lehet az a nyuszi, amely nélkül ki sem teszi a lábát a lakásból. Ezt a „fajtát” magával tudja vinni az oviba, kirándulásokra, együtt aludhatnak, és örök emlék maradhat számára.

A kötött és horgolt nyuszikhoz jó mintaleírásra és tartós, nyúzható (de feltétlenül nyuszibarát) fonalra van szükséged. A bőrbarát babafonalak és az Oeko-Tex Stadard 100 minősítésű Catania pamutfonal szuper megoldás ezekre a kihívásokra. Egyéb kiegészítőket is beszerezhetsz a tömőanyagtól a szemecskékig amigurumi kiegészítők kategóriánkban.

Ha szeretsz kötni, horgolni, akkor készíthetsz nyuszi-amigurumi , a Fonalparadicsomban találsz hozzá könyveket, amelyekben csak rád várnak a legkülönlegesebb modellek. Segítek a választásban mert úgy a fonalakban mint a minta kínálatban is fennáll a bőség zavara!

 

Fonalbarát nyuszik

 

Kezdeném a legkisebbekkel, a Horgolt szundipajtik amigurumi könyvben a 32-ikoldalon Pitypang nyuszi amigurumi+ szundikendő leírását találod meg lépésről lépésre.

Pitypang nyuszihoz a 4 mm-es horgolótűhöz a  legkisebbeknek a Baby Smiles Merino Mix nyálálló, börbarát baba fonalat ajánlom szürke 1090-es és sárga 1021-es színkóddal, persze más színkombinációban is elkészítheted. 

Még mindig a 4-mm-es tűnél maradva catania grande 100 % pamut fonallal is dolgozhatsz szürke 3242-os és sárga 3211-es színkóddal.

Bármelyik fonalat is választod gépben moshatod, száríthatod ami nem egy utolsó szempont hiszen a kicsik mindent a szájukba vesznek. 

A kicsik kezébe is adhatod Rudit a nyuszit a HorgolóZOO amigurumi könyvből, a 26-ik oldalon találod megbújva a fűben, egyszerű gyorsan elkészíthető, Húsvéti dekorációnak is kiváló választás. 3-as horgolótűhöz kiváló választás a Catania fonalcsalád  a sötétebb zöld a Catania 430-as smaragd zöld színét ajánlom, világoszöld Catania almazöld 205, napsárga Catania kanárisárga 208, nyers Catania natur 105-ös színekben, és további 100 színből választhatsz még egyéni elképzeléseid megvalósításához. 

A Fonalmesék horgolós mesekönyvébe Bernát Csilla is belehorgolta a nyuszikat a történésekbe. Nyuszi fiú és nyuszi lány lépésről lépésre. Csilla is catania fonalakkal dolgozik a könyvében.

 

Horgolt mesék zölderdőből

 

Ha igazi kisérletezős típus vagy ajánlom figyelmedbe az Edward fantáziabirodalma amigurumi könyvet melyben tetszés szerint kombinálhatod az egyes alkatrészeket, egyedi nyuszit összedobva. Az én nyuszkóm így nézne ki: F4-K5-L2 :)

Szerintem minden horgolós beszerezte már a népszerű Edward állatsereglete könyvet, a 40 állat között nyuszit is találsz, (Emma a nyuszi négy méretben igazán rusztikus karakter). Bármelyik ajánlott fonalból dolgozhatsz tetszés szerint, használd bátran a színeket!

 

Edward amigurumi könyvek
Összesen: 9.780 Ft
Kedvezmény: 10%
helyett 8.780 Ft

 

Kötött nyuszit a Kötött Állatok amigurumi kézimunka könyvben találsz, csodálatos kis ruhákat is készíthetsz neki a 35 kiegészítő és ruhadarabból. . 

 

Még több mintára vágysz?  Nézz körbe a Fonalparadicsom mintagyűjteményében. Ide kattinzva az amigurumik között többféle nyuszi mintát is találsz, de többek között báránykákra és kispipikre is rátalálhatsz. Tömőanyagokért egyéb kiegészítőkért pedig kattints ide. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: amigurumi Húsvét