A webáruház cookie-kat használ. Az oldalon történő böngészéssel beleegyezel a cookie-k használatába. Megértettem

Variációk egy mintára 2017-es pályázat

Variációk egy mintára 2017-es pályázat

Idén nyáron is nagyszabású közöskötést szervezek a Fonalparadicsom támogatásával! Az idei minta a Kötélhágcsó minta.  

A pályázaton a már megkötött munkák is indulhatnak ammenyiben megfelelnek az alábbi három Kritériumnak:

A pályaműnek tartalmaznia kell a Kötélhágcsó mintát, Fonalparadicsomos fonalból készült, befejezésre került a pályázat leadási határidőig.

Bármilyen formában megkötheted, az alap mintát! Olvass tovább a részletekért...

 

A nyár témája a Kötélhágcsó minta!

Már több mint két éve ültetgetem a köztudatba ezt a mintát, több modellt is kötöttem vele.

A minta nem nehéz, folyamatosan ismétlődik, tartalmazza a legalapvetőbb kötési fogásokatmelyek elsajátításával más mintákat is könnyedén le tudsz kötni.

A mintára különböző nehézségi fokú modelleket is készítettem , ha szereted a kihívásokat további technikákkal is kombinált modellek elkészítésének a módját is megtanulhatod a leírásokból. Alap minta és modell leírások a Kössünk lányok  weboldalán (folyamatosan bővül):  Kötélhágcsó minta, modell leírások >>>

Ha egyedül nem boldogulsz a leírásokkal, oktató anyagokkal további segítségre van szükséged kérhetsz segítséget a Kössünk lányok csoportban vagy akár személyesen a Tanszobán, de szívesen segítünk a Péntek Esti Kötő Klubban és a találkozókn. Kövesd programjainkat az Eseménynaptárban.

Jó ha tudod, hogy "gyakorlat teszi a mestert" a gyakorlást senki nem tudja helyetted elvégezni, hogy az alapok elsíjátítása nélkül nem lehet mesterműveket készíteni. A sikerélmény garantált, de nem árt ha lehetőségeidhez, tudásszintedhez megfelelő modell elkészítésével kezdesz. 

Kérlek vedd figyelembe, hogy a közösségi fórumokon a segítségnyújtás önkéntes, legyen az virtuális vagy személyes találkozás. Ne légy tolakodó, ne legyenek irreális elvárásaid sem magaddal sem a többiekkel szemben. 

 

Variációk egy mintára pályázat "Kötélhágcsó minta"

Bármilyen formában megkötheted, az alap mintát: Kötélhágcsó minta

A mintával megtanulod a sima és fordított szemek kötése melett a balra dőlő fogyasztást, jobbra dőlő fogyasztást, egyenes dupla fogyasztást, ráhajtást.

Kezdő csipkekőtőknek is ajánlom a minta megtanulását, jó alapul szolgál majd a csipkekőtéshez. Pár szem, alap művelet ismétlödik néhány soron belül, jó kis gyakorló minta.

A pályaműnek tartalmaznia kell a Kötélhágcsó mintát, Fonalparadicsomos fonalból készült, befejezésre került a pályázat leadási határidőig.

Kötélhágcsó minta

 

Pályázati feltételek

A pályázaton a gyongyver@fonalparadicsom.hu email címre határidőn belül beküldött pályázattok vesznek részt melynek tartalmaznia kell:

  • a pályázó nevét
  • a pályamű nevét (lehet fantázianév is) rövid leírását, kinek készült, mekkora méretben készült
  • a fonal nevét, felhasznált mennyiségét (kizárólag Fonalparadicsom és Fonalparadicsom Plusz az az a Genver Kft-től vásárolt fonalakkal lehet pályázni)
  • jó minőségű fotó a munkáról (befejezett, kész állapotban)

Több pályázatot is be lehet nyújtani, külön pályázatban. Egy pályaművet csak egyszer lehet benyújtani. 

A pályaműveket a Fonalparadicsom oldalán együtt is bemutatom. 

 

Pályázati határidők

Első szakasz, a már kész műveknek, villámkezű hölgyeknek   Június 20-30-a  között lehet pályázni. 

 

Nyeremények

Fő nyeremény   egy kézimunka táska a Fonalparadicsom felajánlásában 1 kg, az az 20 gombolyag Catania fonallal kibélelve. Több mint 80 szín közül válogathatsz!

Nyeremény kézimunkatáska+ fonal

A nyeremény személyesen vehető át a sorsoláson, vagy rendezvényeink egyikén. Amennyiben személyes átvételre nincs mód, előre egyeztetett címre kipostázom.

A résztvevők között további nyereményeket is kisorsolunk.

 

Sorsolás

Sorsolás a Júliusi Fonalsimogatón Július 8-án .

Minden pályázati feltételnek megfelelő pályamű egy egyedi azonosító szelvényt kap mely tartalmazza a pályázó nevét, a pályamű nevét és a felhasznált fonal nevét.

A nyertes szelványeket nyilvánosan sorsoljuk ki. A nyertesek nevét azonnal közzétesszük a csoportban is. A nyerteseket amenyiben nincsenek jelen a sorsoláson a pályázati e-mailcímre válaszlevélben is kiértesítjük.

Sok szerencsét lányok!

ui: pályázat második fordulóját itt találod, itt megnézheted az első forduló pályamunkáit is >>>